This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Youtube
Archives
Trolove stopnice, legendarni cestni odsek
Trolove stopnice, legendarni cestni odsek
Nekje globoko v polarnem krogu, Norveska
Polnocni ribolov ob ustju reke Kem, ob izlivu v Belo morje, severna Rusija
Fotografiranje z Jurijem, nasim colnarjem
Kavkaz, Kazbegi, vzhodna Gruzija
Potovanja

Ural 2016 – Vrnitev

on
August 4, 2016

Norkap, Ural, Kazahstan, Kavkaz so za nami

Po nekaj več kot mesecu dni in ogromno prevoženih kilometrih smo se vrnili domov. Odšli na sever, vrnili z juga. Geografske meje Evrope smo dosegli oziroma prečkali na severu, vzhodu, jugovzhodu in na jugu.

Skrajne meje našega potovanja je predstavljal Nordkapp na severu, Ural v Ruski federaciji, Ustjurt plato na skrajnem jugozahodu Kazahstana ob meji s Turkmenistanom, prečkanje Kavkaza pod vznožjem več kot 5000 m visokih gora, Nemrut Dagi na južni meji Turčije.

Bilo je ogromno neprestanih noči in ogromno naporov, ki pa so jih absolutno odtehtala vsa spoznanja in izkušnje, ki smo jih nabrali na tej prečudoviti poti.

Naš planet, naša Zemlja je resnično prečudovit planet. Ne samo zaradi naravnih lepot, ampak predvsem zaradi ljudi, ki živijo na njej.

Spodnje fotografije predstavljajo le majhen delčke mozaika, ki vam jih bomo poskusili v celoti prikazati v naslednjih objavah. Upam, da bomo uspeli vsaj delno prikazat neizmerno čarobnost sveta, ki leži tam zunaj, tam na dosegu roke.

Na hitro še vse pohvale neverjetnim sopotnikom, ki so brez najmanjše slabe volje prenašali dneve ko nas je čez dan namakal dež, ponoči pa budil mraz. Nato so prišli dnevi, ko vsi repelenti tega sveta niso zalegli prav nič. Bili smo na stalnem jedilniku komarjem in obadom polovice sveta. Končno smo se znebili komarjev, ampak je prišel prah in neskončne katastrofalne ceste. Vse smo prestali in še vse bi ponovno. Iskrena hvala in vso spoštovanje Maticu, Tanji in Zorici.  Z vami najmanj okoli sveta!

TAGS
RELATED POSTS