Grcija – Thasos – En dan

August 10, 2009
Posted in Potovanja
August 10, 2009 Andrej Pulko

Grčija, otok Thasos

En “običajen” dan

Dober spanec je vsekakor pogoj za dober in uspešen dan. Dober spanec brez jutranje kave ne pomeni prav dosti. Obilen zajtrk s pogledom na velik zelen vrt in na visoke grebene v ozadju je vsekakor dobra popotnica za aktivno nadaljevanje dneva.

Bivala sva v majhnem apartmaju, ki je bil del večje hiše. Vsekakor bi ga priporočala mladim družinam in vsem ki cenijo mir, naravo, zelenje, jutranjo kavico v čudovitem okolju,…

Pot naju je vodila proti Limenasu, kjer sva pustila avto in začela odkrivati okolico glavnega mesta. Samo nekaj kilometrov od mesta nas že pričaka neokrnjena narava in adrenalina polna vožnja s kolesom po zaprašenih poteh med bujnim rastjem.

Kjer kolo ne more sva nadaljevala peš. Nad mestom se dviga antično gledališče, ki še danes bdi in skrbi za duševni blagor prebivalcev. Ppod vznožjem mestnega hriba na katerem kraljujejo antični spomeniki, se nahaja mestna plaža na kateri sva do večera uživala. Gostoljubnost in prijaznost grških gostincev se je tudi tukaj potrdila. Presenečena sva ugotovila, da tudi na tej mestni plaži ni gneče in ne hrupa.

,