Mongolija 2015

June 7, 2015
Posted in Potovanja
June 7, 2015 Andrej Pulko

Z avtom do daljne Mongolije

Končno so vse vize urejene! No 100% ravno ne, ampak po zagotovilu turkmenistanske ambasade na Dunaju ne rabimo skrbet, saj v kolikor ne bomo dobili vize v potni list, nam bodo izdali dokument, s katerim bomo vizo dobili na meji. Turkmenistanska viza je namreč zadnja na spisku.

Zadnje tedne nas je grabila že rahla panika, saj nikakor nismo uspeli urediti vseh potrebnih viz. Pri vsaki se je pridobivanje za kakšen teden podaljšalo. Vize potrebujemo namreč za: Rusijo, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan in Iran. Še najenostavneje je bilo pridobiti vize za Iran in Kazahstan.

V kolikor nas bo spremljala sreča, bomo že čez en teden kampirali nekje daleč v Rusiji in sicer ob reki Volgi. Potem pa še samo nekaj tisoč kilometrov do Mongolske meje. Ampak ne prehitevajmo. Vsak dan je zgodba in naloga zase, ki jo moramo opraviti. Letos bo posebej stresno, saj datumi v vizah ne dopuščajo praktično nobenih odstopanj od planirane poti.  Zaradi ogromno kilometrov, ki jih moramo prevoziti bo ta naloga še toliko težja.

Ampak ravno prilagajanje je umetnost življenja.

Planirana pot do Mongolije

Torej na hitro če opišem našo predvideno pot: Madžarska – Ukrajina – Rusija – Zahodna Mongolija (Altaj) – Rusija – Kazahstan – Uzbekistan – Turkmenistan – Iran – Turčija – Grčija – Makedonija – Srbija – Hrvaška in končno naša čudovita SLOVENIJA. Po idealni varianti cca 17.500 km oziroma cca 1000 l goriva, …

 

 

, , , , , ,