This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Youtube
Archives
Potovanja

Pot do Rusije (Mongolija 2015)

on
August 4, 2015

Tik pred odhodom na pot do dežele džingiskana, Mongolije

Vse bližje in bližje je dan odhoda. Nekaj dni pred odhodom raziskujemo, kako je s kampi po Ukrajini. Za vsak slučaj je dobro imeti kakšno rezervo nekje v žepu. Na papirju oziroma na internetu je kar nekaj kampov. Zgleda precej enostavno. Vendar ne da mi miru. Odločim se pisati in za vsak slučaj malo preveriti. Na prvi e-mail sploh ni odgovora, ravno tako ne na drugega. Ob branju tretjega požiram slino vse težje. Ali ne veste, da je tukaj vojna. V Kijevu in v okolici so vsi kampi zaprti. Tako se je glasil odgovor. Dogajanje na ukrajinskih tleh in govorice o morebitnem zaprtju celotne vzhodne meje smo sicer spremljali že mesece pred odhodom, vendar nikakor nismo uspeli pridobiti informacije, kateri bi lahko popolnoma zaupali.

 

Odhod

Dan odhoda je tukaj. Petek, zgodaj zjutraj. Yeti natovorjen z vsemogočim že čaka na odhod. Še kratko slovo z bližnjimi in že smo na poti proti Budimpešti. Prvi dan je plan priti čim dlje v Ukrajino. Prevoziti vsaj kakšnih 1000 km. Cesto sem poznal že iz prejšnjih voženj. Malenkost sem se bal madžarsko – ukrajinske meje in vožnje preko Karpatov.

Neplanirana vendar prijetna vožnja skozi središče Budimpešte, nato še kakšne tri do štiri ure in že smo pred ukrajinsko mejo. Z mejo smo opravili izredno hitro in brez kakršnih koli težav.

Vožnja preko Karpatov nam postreže že z videnim. Ustavita nas policista, ki z namišljenim prekrškom in grožnjo po sodniku in ne vem čem vse od nas izsiljujeta denar. Po kakšne pol ure pogajanj se le dogovorimo za “ceno” in vožnja se lahko nadaljuje. Kakšno uro še traja preklinjanje, ampak saj mi je to znano. Zakaj pa bi se sedaj v takšnem kaosu, ki trenutno vlada v Ukrajini kaj spremenilo.

Večer je pred nami. Poiskati bo potrebno prostor za spanje. Kar hitro opazimo ribnik in nekaj ribičev ob njem. Poiščemo čuvaja in se na hitro za par evrov dogovorimo za prostor ob ribniku. Prva noč na naši poti in imamo super prostor za kampiranje. V kolikor se bo vsaj približno tako nadaljevalo nas čaka čudovito potovanje.

TAGS
RELATED POSTS