This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Youtube
Archives
Potovanja

Potovanje v Bolu (Turčija) (2)

on
November 9, 2013

Obisk Ankare in prelepega parka Yedigöller

Partnerji, počasi že prijatelji so pripravili še eno presenečanje za nas. Obisk parlamenta. Parlament lahko bolj ali manj obišče vsakdo, vendar mi smo bili deležni pozornosti, ki so je deležni le povabljeni. Povabljeni smo bili s strani predstavnika vlade. S tem smo dobili možnost ogleda prostorov, ki so za ostale zaprti, kot tudi kosili smo v jedilnici parlamenta skupaj s parlamentarci. To je v Turčiji zelo velika čast.

Vstop v parlament je vse prej kot enostaven. Že od doma smo morali poslati kopije dokumentov. Pred vstopom je potekalo temeljito preverjanje. Temeljito in to zelo temeljito so nas preverili vsaj pet krat preden smo smeli vstopiti. Pregled z detektorji, z rentgenom, osebni pregled,…. Ko smo vse to opravili smo šele smeli naprej.

Parlament kot tudi ljudje v parlamentu izdajajo ponos naroda. Ponos na svojo državo kot tudi na svojo zgodovino. Ves čas se meša ponos z gostoljubnostjo, moč z nasmehom gresta z roko v roki. Ta kontrast je viden povsod po Turčiji in to na različnih področjih. Nikakor se ne moremo otresti primerjav z nami oziroma našim okoljem. Sam sem mnenja, da se tako različnih okolij ne da primerjati kar tako. Kot bi želel med vožnjo mimo jezera prešteti ribe v njem.

Nacionalni park Yedigöller

Danes smo obiskali nacionalni park Yedigöller. Že sama vožnja do tja je bila pravo doživetje. Za malo več kot 40 km smo porabili skoraj štiri ure. Za ljudi s slabim srcem priporočam, da ne sedijo ob oknu, če pa že sedijo naj nikakor ne gledajo navzdol!

Ugašajoče življenje zaživi v najlepših barvah. Mogoče ve nekaj več.

TAGS
RELATED POSTS