This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Youtube
Archives
Potovanja Zgodbe s potovanj

Potovanje v Bolu (Turčija) (1)

on
November 7, 2013

Na obisk k poslovnim partnerjem v Bolu, Turčija

Potovanje se je začelo s potjo, ki sem jo že nekaj krat prevozil. Zagreb, Beograd, Niš, Sofija in nato dalje v smeri Istanbula. Čaka nas 1750 kilometrov cest, vožnja po 5 različnih državah, 2 kontinentih in 3 različni načini plačevanja cestnine. Grob plan je bil, da se nekje do desete ure zvečer privlečemo do Bolgarsko Turške meje in še na Bolgarski strani prespimo in nato zjutraj dalje v Turčijo. Končni cilj je mesto Bolu, ki leži v SZ delu Turčije in je nekje na sredini med Istanbulom in Ankaro.

 

Iskanje “vinjete” za turške avtoceste

Iz spanja v mehki postelji ne bo nič. To smo ugotovili, kakor hitro smo prispeli v Bolgarijo. Teh 1000 kilometrov se vseeno  kar vleče. Ne gre tako hitro kot bi želeli. “Obsojeni” smo bili na mučno nočno vožnjo, ki hkrati pomeni nič oziroma skoraj nič spanja. Na Turško mejo smo prispeli nekje med drugo in tretjo uro zjutraj. Takoj po prehodu meje se je nadaljeval lov za turško vinjeto, ki se je odvijal na prav vsaki Shellovi bencinski črpalki vse do Istanbula. Na vsaki so zatrjevli, da jo bomo na naslednji lahko dobili. Iz tega žal ni bilo nič. Lov pa se je začel, ker pisarna na meji, kjer vinjeto lahko normalno kupiš, pač ob treh zjutraj ni odprta. Čudno, mogoče niti ne.

ap_Potovanje v Bolu_2013_0001

Po obisku vseh Shellovih črpalk, od meje in do Istanbula,  smo poiskali pisarno, kjer zagotovo lahko dobimo vinjeto. Zgodba se ponovi. Ob pol šestih žal še ni odprta. Ne preostane drugega kot čakanje.

Končno, vinjeta je na steklu. Lahko gremo dalje. Kar precej zje….i gremo dalje. Tako zje..ne nas čaka test potrpežljivosti. Za vožnjo iz neverjetne gužve in to samo za pol mesta (na približno sredini Istanbula leži pisarna za nakup vinjet) smo potrebovali več kot dve uri! Mogoče kdo ne ve, Istanbul ima malenkost manj kot 14 milijonov prebivalcev (7 Slovenij v enem mestu).

Istanbul je za nami. Hvala bogu. Vseeno kateremu. Miha je hitro ugotovil, zakaj jutranja in popodanska molitev. Jutranja zato, da bi prišel pravi čas v službo, popoldanska pa: samo naj še danes pridem domov.

TAGS
RELATED POSTS