This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Youtube
Archives
Potovanja

Potovanje v Bolu (Turčija) (3)

on
November 11, 2013

Obisk Istanbula in povratek domov

Po napornem dnevu v parku Yedigöler in slavnostni večerji je pred nami zadnji dan našega druženja. Bujenje ob 5:30. Pakiranje, natovarjanje avtov v ostrem jutranjem mrazu in odhod ob 6:30. Skupaj se odpravljamo  v Istanbul. Vozil sem se že skozi to neverjetno metropolo. Od prav blizu, pa je še nisem doživel. O tem trenutku sanjarim že leta. V zgodovini je mesto odigralo toliko pomembnih vlog.

Na poti v mestu smo odložili grške in češke partnerje, saj jih je že čakal polet domov. Tako smo v okrnjeni zasedbi čakali na bregovih Bosporja in v daljavi občudovali čudovite silhuete Modre mošeje, kot tudi Hagia Sophie. Tam v daljavi na majhnem pobočju kraljujeta dve neverjetno veliki in mogočni stavbi. Hagia Sophia že vse od leta 537 kot tudi modra mošeja od leta1609.

 

Popoldan v Istanbulu

Po kratki vožnji z ladjo preko Bosporja smo že na evropski strani Istanbula. Na tej strani kraljujejo bolj ali manj vse največje zgodovinske znamenitosti mesta, ki je že nič koliko krat spremenilo svoje ime.

Po ogledu velike Nove mošeje in nato še velikega bazarja se naposled napotimo na zgornji plato, kjer se nahaja Modra mošeja, Hagia Sophia, Topkapi (sultanova) palača,…

Plato napaja energija tisočerih in tisočerih obiskovalcev in vernikov, kar pa prav nič ne moti pogleda na nasproti si stoječo Modro mošejo in Hagia Sophio.

Čeprav je bilo srečanje zelo naporno, mi ni žal, da sem se ga udeležil. Teh pet dni, ki smo jih preživeli skupaj s češkimi, romunskimi, turškimi, grškimi, italijanskimi in španskimi partnerji so minili zelo hitro. Posebaj so nam ostali v spominu Eduardo in Diego iz Španije, Daliborja iz Češke celotna grška ekipa in vsekakor naši gostitelji Yener, Alper, Murat, Berat.

TAGS
RELATED POSTS