65 % – 26.500 km

March 29, 2018
Posted in Potovanja
March 29, 2018 Andrej Pulko

BAJKAL – MONGOLIJA – PAMIR – UZBEKISTAN – …

Planirano potovanje z avtom do Bajkalskega jezera od koder v Mongolijo. Po južni strani po puščavi Gobi do Altajskega gorovja. Sledi vrnitev v Rusijo od koder preko Kazahstana do Kirgizistana, kjer se začne druga epska vožnja. Vožnja po Pamirju. 

Iz Pamirja se spustimo v porečje antičnega Oksusa, ki je rodil legendarne civilizacije. Vožnja mimo pravljičnega Samarkanda in Buhare do Hive, kjer je predviden nekaj dnevni počitek. Vožnja do Aralskega jezera in nato skozi Kazahstan do obale Kaspijskega jezera, kjer nas bo pot pripeljala do dežele ognja do Azerbajdžana in njegove prestolnice Baku.

Od depresij se ponovno pričnemo dvigati proti Kavkazu, proti Gruziji. Planirana vožnja do skrite doline v narodnem parku Tušeti. Po Gruziji prihod v Turčijo in obisk prestolnice ikonične pasme psov, pasme Kangal, kateri pripada tudi naša psička in sopotnica Aisha. Vožnja po osrednji Turčiji do prestolnice sufijev, do Konye. Od duhovnega k posvetnemu. Tako je planiran nekaj dnevni odih na obalah Sredozemlja, nekje daleč od gneč.

ČAS POTOVANJA:
– julij, avgust 2018 – cca 65 dni

 

ŠTEVILO PREVOŽENIH DRŽAV:
 – 18 držav

 

ŠTEVILO PREVOŽENIH KILOMETROV:
 – cca 26.500 KM

 

SKRAJNE TOČKE POTOVANJA:
– 7 časovnih pasov proti vzhodu
– 4650 n.m. – prelaz v Pamirju
–  -30 n.m – Kaspijska depresija

 

ČLANI EKIPE:

– prvi del potovanja, prvi mesec  (Rusija, Mongolija, Kazahstan): Andrej in Aisha
– drugi del potovanja, drugi mesec (Pamir, Uzbekistan, Kazahstan, Rusija, Azerbajdžan, ….): se pridruži Zorica, Jožica in Damijan

 

PREVOZNO SREDSTVO:
– Mitsubishi L200

 

, , , , , , , ,

Leave a Reply