This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Youtube
Archives
Vzhodna obala Sithonije, severna Grčija, Halkidiki
Potovanje je konec, na polotoku Sithonija, Grcija
Potovanje je konec, na polotoku Sithonija, Grcija
Potovanja

Ural 2016 – XVI. del – Vrnitev – Grčija

on
November 22, 2016

Po nekaj manj kot 20.000 km v Grčiji

Še zadnje dejanje naše poti je pred nami. Še zadnji “ovinek”. Še zadnje postavljanje šotorja. Po šestih ali sedmih morjih prvo kopanje v toplem morju.

Grčija, prelepe peščene plaže Sithonie, turkizno morje, v daljavi mogočni Athos, zvok škržati in vonj eteričnih olj poskrbi za zadovoljevanje vseh čutil.

Sprva mraz, dež in komarji ter mušice v Skandinaviji. Nato komarji, mušice, strah pred medvedi in Molebka v Rusiji, nato brezpotja in obup cest Kazahstana. Trening živcev na Kavkazu in nato še negotovost v Turčiji. Vmes pa vsi ti čudeži narave. Nepredstavljiva lepota norveških fjordov, tisočerih slapov, neverjetna izkušnja večnega dne, Lofoti in treking ob polnoči. In nato je sledila nora noč na klifu Nordkapa.

Finska, dežela tisočerih jezer, ampak mrzlih kot ….. Najboljši ražnjiči in šola Salse ob polnočnem soncu. Rusija, s svojo divjo, neobrzdano naravo. Ruska duša, prostrana kot dežela sama. Divjina Urala in Molebka, ki je postregla z zgodbami za noči, ko mora nekdo ostati buden. In nato Kazahstan. Prav vsakič ko vozim po Kazahstanu prisežem, da se nikoli več ne vrnem. Ampak ne pridemo še domov, ko je želja po tej deželi še večja.

Nic se ne more primerjati z grskim morjem
Nic se ne more primerjati z grskim morjem

Potovanje z enimi hlačami in z odprtim srcem

Pot kontrastov, pot različnih jezikov, pot različnih kultur, pot različnih potez obrazov, pot različnih podnebij, pot enakega žara v očeh in pot enakega odprtega srca. Povsod so dobri ljudje, povsod ljudje želijo pomagat. Vsa ta pot, vse podobe s poti. Podobe pokrajin, mest, obrazov, živali, …. Vse skupaj so le delčki ene prečudovite sestavljanke, ki se imenuje naš planet. Planet Zemlja. Prečudovit je naš dom, vendar naš dom ni samo Hajdina, ni samo Slovenija, ni samo Evropa. Naš dom je Zemlja.

V kolikor potuješ brez predsodkov, brez zahtev, brez pričakovanj, brez primerjav,…. V kolikor potuješ kot državljan sveta z odprtim srcem, se ti tisočero vseh teh podob sestavi v jasno končno sliko. Ni boljših, ni slabših. Ni lepših in ni manj lepših krajev. Ni lepših in manj lepših ljudi. Ni narodov, ni držav, ni ver, ki imajo bolj ali manj prav. Vse ta različnost in drugačnost predstavlja različne barve v mavrici, ki je ravno zaradi barvitosti tako lepa.

Vse objave povzemajo le majhen del dejanskega dogajanja na poti. So le majhni delčki zgodb, ki so se dogajale na poti. Prikazane fotografije so le delčki videnih podob. Ogromno zgodb je ostalo še nenapisanih. Nekaj smo si jih pustili za pripovedovanja tam nekje, tam nekje ob ognju, ko bomo iskali poguma v temni noči. Nekaj za motivacijo ob načrtovanju novih poti in nekaj smo jih pustili zapisanih samo v naših srcih,…

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT